Clairette

Clairette is een van de oudste druivenrassen van Frankrijk, met een geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1500. Vandaag de dag deelt clairette de lakens uit in Die, een dorpje aan de rivier Drôme, dat bekend staat om zijn mousserende wijnen Crémant de Die en Clairette de Die (die laatste moet gek genoeg bestaan uit minimaal 75% muscat).

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Château de Beaucastel (Perrin) - Coudoulet de Beaucastel Blanc

2016
+ -

Château de Beaucastel (Perrin) - Châteauneuf-du-Pape Blanc

2016
+ -

Perrin - Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

2016
+ -

Terre de Roqueloupie - Tradition Blanc IGP Pays d'Oc (Kookwijn)

2014
+ -

Château de Beaucastel (Perrin) - Coudoulet de Beaucastel Blanc

2017
+ -

Château de Beaucastel (Perrin) - Châteauneuf-du-Pape Blanc

2017
+ -

Perrin - Vacqueyras Les Christins Blanc

2017
+ -

Perrin - Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

2015
+ -

Brusset - Les Travers Cairanne Blanc

2018
+ -

Montine - Grignan les Adhémar Gourmandises Blanc

2018
+ -

Château de Beaucastel (Perrin) - Coudoulet de Beaucastel Blanc

2015
+ -

Perrin - Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

2017
+ -

Perrin - Châteauneuf-du-Pape Les Sinards Blanc

2014

Lijst Rooster

Alleen in AOC Clairette de Languedoc speelt clairette de hoofdrol. In andere delen van Zuid-Frankrijk wordt de druif vaak gebruikt in blends. Het is een van de veertien toegestane druivenrassen in zowel de witte als de rode Châteauneuf-du-Pape. Buiten Frankrijk komt de druif onder andere voor in Australië, Israël en Zuid-Afrika.

Meer over de druif en de wijn

De druif houdt van arme, kalkhoudende bodems en kan goed tegen droogte. Wijn van clairette is vaak vol en vettig, met een hoog alcoholpercentage en lage zuren. Om die reden wordt de druif vaak gemengd met andere druiven, zoals grenache blanc en bourboulenc. Clairette-wijn heeft een bloemig karakter met frisse bitters en een kruidige afdronk. De wijn is gevoelig voor oxidatie en kan daarom het beste binnen een paar jaar gedronken worden.

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Clairette, bijvoorbeeld in de vorm van een witte blend uit de Rhône, past perfect bij gerechten met kip en witvis. Denk bijvoorbeeld aan geroosterde kip met knoflook en rozemarijn of gegrilde zeebaars.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen