Colombard

De oorsprong van colombard ligt in de Charente, een streek in het zuidwesten van Frankrijk, bekend van cognac. In haar boek ‘Wine Grapes’ noemt Jancis Robinson de colombard een productief werkpaard. Deze druif groeit namelijk makkelijk. Vroeger werd de druif meer gebruikt voor brandy, maar tegenwoordig kom je ’m steeds vaker tegen in dorstlessende blends, samen met ugni blanc en/of gros manseng en viognier.

Lees verder...

Lijst Rooster

Lijst Rooster

Colombard, de borrelwijn bij uitstek

Die dorstlessende blends zijn te danken aan de moderne technieken die vandaag de dag worden gebruikt om jonge, frisse wijnen te maken. Colombard met zijn ‘partner in crime’ ugni blanc lenen zich daar uitstekend voor. De aroma’s die het meeste naar voren komen, zijn limoen, perzik en grapefruit. Het zijn smakelijk witte wijnen voor alledag met een prima prijs-kwaliteitverhouding. De ideale wijn voor bij de borrel!

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Lekker bij lichte gerechten, zoals salades met mozzarella of feta. Ook heerlijk bij een pannetje mosselen of gamba’s uit de oven.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Beste relatie,

Wij herinneren je eraan dat de tarieven voor franco levering van bestellingen en de retourprocedure vanaf 14 oktober 2019 zijn aangepast. Hierover ben je reeds op 1 oktober 2019 per e-mail geïnformeerd.

Heb je vragen over de wijzingen in de leverings- en retourvoorwaarden? Je accountmanager beantwoordt ze graag.

Met vriendelijke groet,
Team Résidence Wijnen