Nebbiolo

De oorsprong van nebbiolo ligt in Piemonte, de wijnregio in het noordwesten van Italië. De druif werd voor het eerst genoemd in 1266, wat hem tot een van de oudste druivenrassen van Italië maakt. Nebbiolo is nog steeds in Piemonte te vinden, waar hij de hoofdrol speelt in de beroemde wijnen van Barolo en Barbaresco. Buiten deze gebieden kunnen ook mooie nebbiolowijnen gemaakt worden en die zijn vaak iets betaalbaarder, bijvoorbeeld Nebbiolo d’Alba of Nebbiolo Langhe. 

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Berta - Grappa Elisi Invecchiata in Legno

Lijst Rooster

Meer over de druif

Nebbiolo is een kieskeurige druif. Alleen een kalkbodem met een goede waterhuishouding is goed genoeg. De druif heeft zon nodig en daarom staan de beste nebbiolo-wijngaarden op hellingen die naar het zuiden of zuidwesten gericht zijn. Nebbiolo dankt zijn naam aan het Italiaanse woord voor mist, ‘nebbia’. In de herfst trekt de mist over de wijngaarden van Piemonte en dat zorgt voor de perfecte omstandigheden, waarin nebbiolo langzaamaan kan rijpen.

De smaak en stijl van de wijn

De wijnen uit Barolo en Barbaresco behoren tot de wereldtop. Ze zijn intens van smaak met aroma’s van kersen, tabak en rozenblaadjes. Door de stevige tannines en hoge zuren is jonge Nebbiolo vaak wat stroef van smaak. Dit zijn echter wel de ingrediënten die hem zo geschikt maken om te ouderen. Een aantal jaren flesrijping maakt Nebbiolo zachter en geuriger.

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

De stevige tannine en fikse zuurgraad maken Nebbiolo een winnaar in de wereld van de wijn-spijscombinaties. Een krachtige wijn hoort bij krachtige gerechten. Denk aan ribeye van de grill met champignons. De aardse tonen van de wijn komen terug in dit gerecht. Ook doet truffel wonderen bij een glas Nebbiolo. Een pasta of risotto met truffel vormt een perfect huwelijk met Nebbiolo.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen
x

Restaurants met thuisservice

De wijnen van Résidence Wijnen proef je normaal gesproken in de beste restaurants. Door de huidige omstandigheden, hebben veel restaurants een bezorgservice en/of waardebonnen ontwikkeld. Uiteraard steunen wij onze restaurants in deze moeilijke tijden, daarom laten we weten welke restaurants wat doen bij jou in de buurt. Zo kun je thuis blijven genieten van heerlijke gerechten!

Bekijk restaurants hier