Petit verdot

Petit verdot heeft bekendheid vergaard als een van de druivenrassen van de Bordeaux. Maar daar heeft hij door de jaren heen een steeds kleinere rol gekregen, omdat de druif er lang niet altijd volledig rijp wordt. In warmere landen zoals Spanje, Australië, Californië en Zuid Afrika krijgt hij wel de gelegenheid om volledig rijp te worden en doet hij het een stuk beter. Ook daar is petit verdot vaak onderdeel van een blend, samen met de klassieke druivenrassen van de Bordeaux: cabernet sauvignon, cabernet franc en merlot.

Lees verder...

Lijst Rooster

Naam Bruto prijs Netto prijs Jaar Hoeveelheid
+ -

Alois Lageder - Cason Bianco

2016

Lijst Rooster

Meer over de druif en de wijn

Petit verdot is een laat rijpende druif en geen makkelijke om te verbouwen, omdat hij alleen in warme jaren (of landen) écht goed rijpt. Maar als dat lukt, dan levert hij krachtige, tanninerijke wijnen op met een diepe kleur en aroma’s van zwart fruit en peper.

Petit verdot wordt vaak gezien als het ‘peper-en-zoutvaatje’ van de wijnmaker en wordt vaak gebruikt om rode wijn een snufje kracht, diepgang en kleur te geven. De kracht en tannine zorgen ervoor dat je deze wijnen lang kunt bewaren. 

Wijn-spijs: wat eten we erbij?

Door het hoge tanninegehalte combineer je petit-verdotwijnen het beste met rijke vleesgerechten zoals gegrilde biefstuk, wild of een stoofschotel met lamsvlees. Ook lekker met een blokje oude Goudse kaas.

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen