Verdejo

Verdejo kent zijn oorsprong in de Rueda, een wijnstreek in Spanje ten noordwesten van Madrid. Hier vinden we de druif vandaag de dag nog steeds. Hij is uitgegroeid tot de specialiteit van dit gebied. Verdejo past perfect in het rijtje van andere aromatische toppers als sauvignon blanc en grüner veltliner. Sauvignon blanc is ook toegestaan in Rueda, evenals viura. Die laatste wordt vaak gebruikt als mengdruif. 

Lees verder...

Lijst Rooster

Lijst Rooster

Meer over de druif en de wijn

De druif heeft een dunne schil, maar is desondanks goed bestand tegen het hete, droge klimaat van Rueda. De wijngaarden liggen gemiddeld op een hoogte van 700 tot 800 meter boven de zeespiegel. Het grote verschil tussen dag- en nachttemperatuur zorgt voor een evenwichtige rijping van de druiven. Dat resulteert in stuivende, frisse wijnen.

Wijnspijs: wat eten we bij Verdejo?

De witte wijnen zijn heerlijke zomerwijnen, perfect voor op het terras of in het park. Het zijn ideale begeleiders van alles wat uit de zee komt. Ook heerlijk bij een paella met gamba’s en/of kip.

 

Uw winkelwagen is bijgewerkt met uw selectie.

Verder winkelen
Naar Bestellen