Ashton Hills - Estate Pinot Noir Adelaide Hills

Ashton Hills

Piccadilly Valley

Ashton Hills is een drie hectare tellend wijnhuis in de subregio Piccadilly Valley van de Adelaide Hills, Australië. De wijngaarden liggen op een heuvelrug net onder de top van de Mount Lofty - het hoogste punt van de Mount Lofty Ranges.

Stephen G . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Adelaide Hills
Smaak MBA
Inhoud 0,75
Wijnhuis Ashton Hills
Land Australië

Details

Ashton Hills - Estate Pinot Noir Adelaide Hills is een wijn uit Australië die wordt gemaakt van de druivensoort Pinot Noir. De wijn wordt geproduceerd in de Adelaide Hills, een wijnregio in Zuid-Australië die bekend staat om de productie van hoogwaardige Pinot Noir. De Ashton Hills - Estate Pinot Noir Adelaide Hills heeft een volle smaak met aroma's van bessen, kersen en specerijen. De tannines zijn zacht en de afdronk is fris. De wijn is perfect om te serveren bij gevogelte, varkensvlees of kaas. De wijn wordt geproduceerd door Ashton Hills, een wijnbedrijf dat is opgericht in 1989. Het bedrijf heeft een grote reputatie opgebouwd voor de productie van hoogwaardige Pinot Noir en wordt gezien als een van de beste producenten in de Adelaide Hills. De Ashton Hills - Estate Pinot Noir Adelaide Hills is een van hun populairste wijnen en wordt vaak hoog gewaardeerd door wijnkenners.

smaakimpressie

Helder diep granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, aardbeien, geroosterd vlees, bospaddenstoelen en wat specerijen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, kreupelhout, bosgrond en ceder, die gepaard gaan met een fluwelige afdronk met rijpe tannines en elegante zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden uiterst selectief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 70% van de druiven zeer voorzichtig ontsteeld en tezamen met de overige gehele trossen ondergaan deze een korte koude inweking om meer kleur en aroma extractie te krijgen. Daarna volgt een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Hierna persing van de druivenmost en oversteken van de jonge wijn op Franse eikenhouten barriques om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 12 maanden wordt de wijn geassembleerd en gebotteld.