Domaine Michel Niellon - Chassagne-Montrachet Clos Saint-Jean 1er Cru

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaak VEH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Michel Niellon
Land Frankrijk

Details

Michel Niellon is een gerenommeerde wijnmaker uit Chassagne-Montrachet, een gemeente in de Côte de Beaune in de Bourgogne, Frankrijk. Hij produceert een aantal van de meest gewilde wijnen uit de regio, waaronder de Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint-Jean. De Clos Saint-Jean is een van de vier Premier Cru-wijngaarden in Chassagne-Montrachet die volledig omringd is door een muur. De wijngaard heeft een oppervlakte van ongeveer 1,34 hectare en bevindt zich op een hoogte van 250 meter boven de zeespiegel. De bodem bestaat uit kalksteen en klei, wat de wijn zijn kenmerkende mineraliteit en complexiteit geeft. De Michel Niellon - Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint-Jean is een witte wijn die wordt geproduceerd van 100% Chardonnay-druiven. De wijn heeft een mooie lichtgele kleur en een aroma van rijp fruit, zoals perzik, abrikoos en citrus, met subtiele hints van bloemen en kruiden. Op de tong heeft de wijn een rijke en volle smaak met een perfecte balans tussen fruit en zuren, met een lange en aanhoudende afdronk. Deze wijn is geweldig om te drinken bij een breed scala aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en kazen. Het is ook een wijn die je goed kunt bewaren, en zal zich in de loop der tijd nog verder ontwikkelen en verbeteren. Kortom, de Michel Niellon - Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos Saint-Jean is een prachtige wijn die een geweldige aanvulling zou zijn op elke wijnliefhebbers collectie.

smaakimpressie

Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van perzik, appel, peer en verse toast. In het smaakpalet, grapefruit, mineralen, brioche en vanille. De afdronk is evenwichtig met de juiste nerveuze zuren.

vinificatie

Eind september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er na extreem voorzichtige persing van de druiven een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques, waarvan 25% jaarlijks vernieuwd wordt, om de malolactische gisting te ondergaan en aansluitend een rijpingsperiode op de lies. Na 12 maanden wordt de wijn geklaard, zeer licht gefilterd en vervolgens gebotteld.