Niizawa - Hakurakusei Saké Junmai Daiginjo Tojo Akista Yamadanishiki

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Regio Abruzzen
Inhoud 0,72
Wijnhuis Hakurakusei
Land Japan

Details

Niizawa - Hakurakusei Saké Junmai Daiginjo Tojo Akista Yamadanishiki is een premium saké die wordt geproduceerd in de prefectuur Tojo, Japan. Het wordt gemaakt van de Yamadanishiki rijstsoort, die bekend staat als een van de beste rijstsoorten voor saképroductie. Deze saké wordt geproduceerd door de Niizawa sakébrouwerij, die al meer dan 100 jaar bestaat en een goede reputatie heeft voor de productie van hoogwaardige saké. De brouwerij is gespecialiseerd in junmai daiginjo-saké, wat betekent dat het wordt gemaakt van rijst waarvan minimaal 50% is verwijderd en dat het wordt gebrouwen zonder toevoeging van alcohol. De Niizawa - Hakurakusei Saké Junmai Daiginjo Tojo Akista Yamadanishiki heeft een complex smaakprofiel met tonen van fruit, bloemen en een subtiele hint van rijst. Het is een volle en ronde saké met een zachte afdronk. Het wordt vaak geserveerd bij fijne gerechten zoals sushi of sashimi, maar kan ook worden gedronken als aperitief of digestief.