Pounamu - Pinot Noir Special Selection

Pounamu Wine Company Pounamu is een van de drie merken waarmee de Nieuw-Zeelandse wijnmaakster Fleur McCree sinds enkele jaren van zich laat horen. Met eigen wijngaarden in het wijndistrict Marlborough op het Zuidereiland timmert zij zeer overtuigend kwalitatief, innovatief en ondernemend aan de weg. Marlborou . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Marlborough
Smaak VEH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Pounamu Wine Company
Land Nieuw-Zeeland

Details

Pounamu Pinot Noir Special Selection is een premium wijn uit Nieuw-Zeeland. Het is een selectie van de beste druiven van de regio Marlborough, bekend om zijn uitstekende Pinot Noir wijnen. De wijn wordt gemaakt van 100% Pinot Noir druiven en ondergaat een lange rijping op eikenhouten vaten. De wijn heeft een intense rode kleur en een complex aroma van zwarte kersen, rood fruit, specerijen en een hint van eikenhout. De smaak is vol en rijk, met tonen van zwarte bessen, cassis en een subtiele hint van vanille. De tannines zijn zacht en de afdronk is lang en elegant. Pounamu Pinot Noir Special Selection is een uitstekende keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een krachtige en complexe Pinot Noir. Het is een perfecte wijn om te serveren bij gegrild rood vlees, wild of kaas.

smaakimpressie

Helder licht robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van pruimen, frambozen, rozen, kruiden en een rokerige toets. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, iets van verse paddestoelen en subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met een elegante afdronk met zachte tannines en frisse zuren.

vinificatie

De druiven van eigen wijngaarden worden deels mechanisch en deels met de hand geoogst bij het vroege koele ochtendgloren om op deze manier zo snel mogelijk de druiven naar de vinificatieruimte te vervoeren en eventuele oxidatie te vermijden. Daar worden de druiven direct ontsteeld, licht gekneusd en krijgen voor enkele dagen een koude (10°C) inweking om hiermee meer kleur en aroma's te verkrijgen. Hierna wordt de most overgestoken op grote roestvrijstalen tanks om ruim twee weken lang temperatuugecontroleerd de alcoholische fermentatie te ondergaan met wilde (druifeigen) gisten. Aansluitend volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse gebruikte eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en de rijping. Na ongeveer 12 maanden na de oogst wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld.