Riedel

Riedel glas De karakteristieken van een wijn komen tot uitdrukking in verschillende fases. Allereerst de kleur, de schakeringen van zowel voor rood, wit als rosé variëren van heel licht tot diep en intens. Er is de geur: de aroma’s die de wijn in het glas vrijgeeft. Dan de textuur, die het mondgevoel definieert. En uiteraard de smaak: wat proef je in de wijn?

De Oostenrijke glaswerkfabrikant Riedel heeft de beleving van wijn naar een absoluut hoogtepunt gebracht door innovatieve wijnglazen te ontwerpen die alle typiciteiten van een druif maximaal tot uiting te brengen. Op basis van klassieke glaswerkarchitectuur, en met medewerking van meestersommeliers en wijnmakers, introduceerde Riedel in 1986 de eerste collectie druivenras specifieke glazen ter wereld.

De ongekend grote collectie kristallen, loodvrije wijnglazen –wordt door wijnproducenten, kenners en critici, journalisten en sommeliers van Michelin sterrenrestaurants wereldwijd beschouwd als het summum in glaswerk. Het Riedel Vinum Chianti glas is bovendien hét proefglas voor de meest gezaghebbende proeverijen in de wereld.

De riedel collectie kent een opbouw van machinaal geblazen glaswerk voor alledag –Vinum, Extreme, Veritas en Performance – tot zeer exclusief mondgeblazen glaswerk uit de Sommeliers serie, Superleggero en Fatto a mano.De huidige CEO Maximilian Riedel heeft het vernieuwende karakter van het bedrijf nog maar eens tastbaar gemaakt met de introductie van de O-serie; uniek glaswer zonder de klassieke steel en voet,een reeks functionele, niettemin bijzondere karaffen en een nieuwe collectie cocktailglazen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 21-30 van 136

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Lijst Foto-tabel

Producten 21-30 van 136