Castell d’Encus - Saktih

Castell D'Encus De wijnen van Castell d’Encus zijn stuk voor stuk van grote klasse. Om de filosofie van eigenaar en wijnmaker Raül Bobet écht te begrijpen zou je hem eigenlijk moeten ontmoeten. Wat bezielt iemand om op een afgelegen plek wijngaarden aan te leggen met als doel wijnen te maken die zic . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Afsluiting Kurk
Regio Catalonie
Smaak VH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Castell D'Encus
Land Spanje

Details

Castell d'Encus - Saktih is een wijn uit het Spaanse wijngebied Priorat. De wijn wordt gemaakt van de druivensoorten Grenache, Carignan en Syrah en wordt op traditionele wijze geproduceerd met lange fermentatie in grote houten vaten. De wijn heeft een donkerrode kleur met aroma's van zwarte bessen, kruiden en een vleugje specerijen. De smaak is vol en rijk met tonen van zwarte bessen, cassis, eiken en een lichte tannine structuur. Castell d'Encus - Saktih is een krachtige en complexe wijn die perfect past bij gegrild vlees, wildgerechten en harde kazen. De wijn heeft een goede houdbaarheid en kan tot wel 15 jaar oud worden. De wijn wordt geproduceerd door het wijnhuis Castell d'Encus, een van de meest toonaangevende wijnhuizen in Priorat. Het wijnhuis staat bekend om hun hoge kwaliteit wijnen en hun toewijding aan traditionele wijnmakingmethoden.

smaakimpressie

Diep intens donker robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rode en zwarte kersen, gedroogde pruimen, grafiet en gedroogde wilde kruiden. In het smaakpalet tonen van rijp klein zwart fruit, specerijen en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange afdronk waarin de rijpe tannines begeleid worden door frisse zuren.

vinificatie

Bij de zeer selectieve handmatige oogst worden de druiventrossen, om beschadiging te vermijden, in kleine bakken naar de vinificatieruimte gebracht. Daar worden de druiven gekneusd en laat men deze in eeuwenoude in de rotsen uitgehouwen open kuipen een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan. Daarna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer twee jaar wordt de wijn geassembleerd en zonder klaring of filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische principes en voorschriften.