Cava Pere Ventura - Tresor Brut Reserva

Pere Ventura Pere Ventura, de eigenaar van het gelijknamige wijnhuis in het wijngebied Penedès, wilde op jonge leeftijd eigenlijk priester worden. Hij werd echter op jonge leeftijd bij het familiebedrijf betrokken en nam de leiding van zijn vader over. Door onenigheid in de familie over de erfopvolgin . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Geen fiche beschikbaar
Druivenras(sen) Macabeo
Afsluiting Kurk
Regio Penedès
Inhoud 0,75
Wijnhuis Pere Ventura
Land Spanje

Details

Serieuze 'glamourous' Cava in een hippe en feestelijke, modern sjieke uitmonstering, die niet voor niets de naam Tresor Reserva draagt. Niet alleen een blend van drie inheemse Spaanse druivensoorten, macabeo, parellada en xarel.lo, maar ook een blend van creatief, modern en traditioneel wijn maken. Resultaat: een kanjer van een Cava met een hele waaier aan smaakaroma's en een superbe elegantie onder deze jubelkroon van belletjes. De zindering van Barcelona ( thuisstad van de Cava) als gastronomische- en uitgaansstad op een zwoele avond in een glas! De strogele kleur wordt verheldert door het flikkeren van de sprankelende bubbels. Ferme neus met hints van appels en citrusfruit en aroma's van houtopvoeding. In de mond een feestje van smaken die naast de frisheid ook voor rondere smaakaccenten zorgt , zoals acaciabloemen, gedroogde noten, vers gebakken vruchtentaartjes. Elke druif heeft zijn aandeel. Macabeo geeft frisheid en finesse, parellada parfum en elegantie en de xarel.lo body en structuur. Complex, verfijnd en oh zo drinkbaar! Drink koel, tussen de 6 en 8°C om alle aroma's en de uitzonderlijk stijl tot zijn recht te laten komen. Cava is het superbe aperitief uit de Mediterrane cultuur. Een verrukkelijke, frisse, sappige en verkwikkende wijn. Ideaal voor het aperitief, al dan niet met wat tapas maar ook aan tafel met salades en pasta gerechten of grote garnalen, oesters of inktvisringetjes.

smaakimpressie

Macabeo voor frisheid en finesse, Parellada voor parfum en elegantie en Xarel.lo voor body en structuur. Mooie strogele kleur opgelicht door zacht vloeiende sprankelende bubbels die het goudgele karakter verhelderen. De neus en smaak worden getrakteerd op acaciabloemen, frisse rijpe appel en citrusfruitgeuren met lichte nootachtige karakters, vers gebakken vruchtentaartjes en toastachtige aroma’s. Een glas vol verfijnde complexiteit.

vinificatie

De verschillende druivenrassen worden met de hand geplukt en apart zachtjes geperst. Alleen de hoogste sapkwaliteit per druivensoort wordt gebruikt voor het verdere proces! Na de temperatuur gecontroleerde vergistingen, die ook apart verlopen op roestvaststaal, op 16 tot 18 graden, wordt er van de verschillende druivensoorten een blend samengesteld. Deze wordt vervolgens op fles gebracht en krijgt zijn tweede gisting in de diepe kelders van het domein. Voor beide gistingen wordt gebruik gemaakt van een eigen inheemse gistcultuur. Na een rijping van 24 tot 30 maanden volgt het dégorgement en wordt de uitgezakte gist uit de fles gehaald zodat er een prachtige heldere en complexe Cava geschonken kan worden. .