Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Pere Ventura
Pere Ventura, de eigenaar van het gelijknamige wijnhuis in het wijngebied Penedès, wilde op jonge leeftijd eigenlijk priester worden. Hij werd echter op jonge leeftijd bij het familiebedrijf betrokken en nam de leiding van zijn vader over. Door onenigheid in de familie over de erfopvolging besloot de 31-jarige Pere in 1992 voor zichzelf te beginnen.
Vandaag de dag produceert Pere Ventura in Sant Sadurni D’Anoia zes miljoen flessen kwalitatief uitstekende cava en is daarmee een van de belangrijkste cavaproducenten in Spanje. Om die uitzonderlijke goede cava te maken wordt de méthode champenoise toegepast; op dezelfde wijze zoals champagne wordt gemaakt, krijgt de cava van Pere Ventura een tweede vergisting op fles en rijpt ook op fles voordat deze het wijnhuis verlaat.
In de wijngaarden van Pere Ventura wordt met respect voor de natuur gewerkt en worden geen pesticiden gebruikt. Pere is er simpelweg van overtuigd dat het land nooit liegt en de kwaliteit van de cava zijn oorsprong vindt in de wijngaard. Een opvallend aspect van de manier waarop Pere Ventura zijn cava maakt, is de vergisting. Het is gebruikelijk dat wijnen van verschillende druivensoorten pas worden geblend als ze zijn vergist, bij Pere Ventura worden verschillende druivensoorten voor een groot deel samen vergist. Deze techniek leidt tot een betere combinatie van de druiveneigenschappen.
Vandaag de dag produceert Pere Ventura in Sant Sadurni D’Anoia zes miljoen flessen kwalitatief uitstekende cava en is daarmee een van de belangrijkste cavaproducenten in Spanje. Om die uitzonderlijke goede cava te maken wordt de méthode champenoise toegepast; op dezelfde wijze zoals champagne wordt gemaakt, krijgt de cava van Pere Ventura een tweede vergisting op fles en rijpt ook op fles voordat deze het wijnhuis verlaat.
In de wijngaarden van Pere Ventura wordt met respect voor de natuur gewerkt en worden geen pesticiden gebruikt. Pere is er simpelweg van overtuigd dat het land nooit liegt en de kwaliteit van de cava zijn oorsprong vindt in de wijngaard. Een opvallend aspect van de manier waarop Pere Ventura zijn cava maakt, is de vergisting. Het is gebruikelijk dat wijnen van verschillende druivensoorten pas worden geblend als ze zijn vergist, bij Pere Ventura worden verschillende druivensoorten voor een groot deel samen vergist. Deze techniek leidt tot een betere combinatie van de druiveneigenschappen.