Cevico - B.IO Nero d'Avola Cabernet Terre Siciliane

Cevico Cevico, gevestigd in Emilia-Romagna, is een van de allergrootste wijnproducenten van Italië. Het project b.IO presenteert de toekomstvisie van het bedrijf: een project waarbij de mens, het land en de wijn in totale harmonie met elkaar zijn, met gemotiveerde en tevreden wijnmakers die met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Nero d'Avola
Afsluiting Kurk
Regio Sicilië
Smaak MBA
Inhoud 0,75
Wijnhuis Cevico
Land Italië

Details

Cevico - B.IO Nero d'Avola Cabernet Terre Siciliane is een wijn uit Sicilië, Italië. De wijn is gemaakt van een blend van de druivensoorten Nero d'Avola en Cabernet Sauvignon. De Nero d'Avola druif is een van de meest populaire druivensoorten in Sicilië en wordt vaak beschouwd als de koning van de Siciliaanse druiven. De druif geeft de wijn een rijke, volle smaak met tonen van zwarte kersen, cassis en chocolade. De Cabernet Sauvignon druif voegt een tikkeltje tannines en een krachtige smaak toe aan de wijn. De wijn wordt geproduceerd in de Terre Siciliane regio, een van de meest prestigieuze wijngebieden van Sicilië. De wijn wordt gemaakt met moderne technieken en rijpt voor een aantal maanden in eiken vaten. Cevico - B.IO Nero d'Avola Cabernet Terre Siciliane is een volle, krachtige wijn met een rijke smaak en een aangename afdronk. Het is een perfecte wijn om bij gerechten met rundvlees, wild of kaas te drinken.

smaakimpressie

Helder, diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe aardbeien, blauwe pruimen en iets van specerijen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, vijgen en wederom een lichte kruidigheid, die in de afdronk begeleid worden door rijpe tannines en milde zuren.

vinificatie

Begin september worden de nero-d'Avoladruiven en cabernet-sauvignondruiven afzonderlijk geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder na kneuzing 10 dagen lang een temperatuurgecontroleerde (24°C) alcoholische gisting laat ondergaan op roestvrijstalen tanks. Dan volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping. Na 6 tot 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na een lichte filtering onder geheel steriele omstandigheden gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.