Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Hommage a J. Perrin

Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaak VEH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Château de Beaucastel is een beroemde wijnproducent in de regio Châteauneuf-du-Pape in de Provence, Frankrijk. Het château dateert uit de 16e eeuw en is sindsdien in handen van de familie Perrin. De wijngaarden van Beaucastel zijn ongeveer 130 hectare groot en bestaan voornamelijk uit rode druivensoorten zoals Grenache, Mourvèdre, Syrah en Cinsault. Een van de beroemdste wijnen van Beaucastel is de "Hommage a J. Perrin", een eerbetoon aan de overleden familielid Jacques Perrin. Deze wijn is een blend van de 13 verschillende druivensoorten die in de wijngaarden van Beaucastel groeien en wordt alleen geproduceerd in de beste oogstjaren. De Hommage a J. Perrin wordt beschouwd als een van de beste wijnen uit Châteauneuf-du-Pape en is bekend om zijn intense aroma's van kruiden, specerijen en rode fruit. Beaucastel is ook een voorloper in duurzame wijnbouw en heeft in 2005 de biologische certificering behaald. Dit betekent dat de wijngaarden worden beheerd zonder het gebruik van chemische pesticiden of kunstmest.

smaakimpressie

Diep inkt-achtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van gekonfijt klein roodzwart fruit, viooltjes, gedroogde paddenstoelen, chocola, tabak en subtiel wat gedroogde Provençaalse kruiden. In het smaakpalet tonen van rijpe bosaardbeitjes, wilde frambozen, truffel en jeneverbes, die worden gevolgd door een enorm lange en zeer mineralige afdronk met zeer fraaie rijpe tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Na kneuzing van de druiven laat men een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op grote eikenhouten foeders. Nadat de druiven geperst zijn wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques om de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na ruim een jaar volgt de assemblage met eventueel een zeer lichte filtering en botteling van de wijn. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.