Jaeger Defaix - Rully Rouge

Domaine Jaeger-Defaix In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was een van de dr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaak GV
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Jaeger-Defaix
Land Frankrijk

Details

Volle robijnrode kleur. Frisse, fruitige neus boordevol rode kersen en frambozen. Goed geïntegreerde houtnuances zowel in de neus als op de tong. Fluwelig, fris, sappig en evenwichtig van smaak en structuur 'très pinot' zoals de Bourgogne boeren het zeggen. Deze klassieke pinot noir combineert goed met lamsvlees, gegrild of geroosterd, maar ook als spiesjes verwerkt. Eveneens aanbevolen: klassiek ovengebraad van het varken, rund of kalf, wild, gevogelte, konijn, luxe orgaanvlees (vaars- of kalfslever, kalfs- of lamsniertjes), pasta en risotto met roodvlees of wild, stoofschotels van rund- of lamsvlees.. Gedurfd maar zeker niet onverdienstelijk bij subtiele Oosterse vlees/gevogelte gerechten uit de wok of wa(d)jan.

smaakimpressie

Volle robijnrode kleur. Frisse, fruitige neus boordevol rode kersen en frambozen. Goed geïntegreerde houtnuances zowel in de neus als op de tong. Fluwelig, fris, sappig en evenwichtig van smaak en structuur ‘très pinot’ zoals de Bourgogne boeren het zeggen.

vinificatie

“Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig” is het belangrijkste motto van broers Didier en Sylvain. Om ervoor te zorgen dat de druiven een mooie concentratie kunnen bereiken, wordt bij het snoeien in de winter het aantal ogen (daar waar later de trosjes gaan komen) beperkt. Tijdens de handmatige oogst wordt zowel in de wijngaard als bij binnenkomst in de kelder gekeken welke druiven goed genoeg zijn. Alleen de beste trossen worden verwerkt. De alcoholische gisting duurt 2-3 weken, met dagelijkse ‘remontages’ (aftappen van gistende sappen om ze weer op de schillenhoed te sproeien). De malolactische gisting en aansluitende rijping van de jonge wijn vindt plaats op Frans eiken. Na 15 maanden in eikenhouten vaten van 1 tot 3 oogsten oud wordt hij slechts heel licht gefilterd voor het bottelen.