iLauri - Julia Chardonnay Colline Pescaresi

Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Abruzzen
Inhoud 0,75
Wijnhuis Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

De wijn iLauri - Julia Chardonnay Colline Pescaresi is een witte wijn gemaakt van de Chardonnay druif. Het komt uit de regio Colline Pescaresi in de Italiaanse provincie Abruzzo. Deze regio is bekend om zijn kwalitatief hoogstaande wijnen en de Chardonnay druif groeit hier in een ideale omgeving. De wijn heeft een heldere, gouden kleur en een complex aroma van tropische vruchten, citrus en mineralen. In de smaak is de wijn vol, rijk en sappig met tonen van perzik, appel en een vleugje vanille. De afdronk is elegant en verfijnd met een goede balans tussen fruitigheid en zuurgraad. De iLauri - Julia Chardonnay Colline Pescaresi is een perfecte wijn om te combineren met visgerechten, gevogelte en gerechten met een licht pittige smaak. Het is ook een geweldige wijn om als aperitief te serveren. De wijn is gefermenteerd en gerijpt op roestvrijstalen tanks, waardoor de natuurlijke aroma's en smaken van de druif behouden blijven.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, perzik, witte bloemen en iets van ananas en papaja. In het smaakpalet tonen van citroen, appel, peer en tropisch fruit, die gepaard gaan met een afdronk met een licht mineralige toets en nerveuze zuren.

vinificatie

De druiven voor Nora (vernoemd naar een gelijknamige rivier) zijn afkomstig van een wijngaard die op 350 meter hoogte ligt bij het middeleeuwse stadje Loreto Aprunto en die in 2005 beplant is met chardonnay. Eind augustus worden de druiven met de hand geoogst. In de vinificatiekelder worden deze direct ontsteeld en licht gekneusd, en krijgen ze aansluitend een koude inweking van ruim 24 uur. Hierna volgt een voorzichtige pneumatische persing en laat men het sap een temperatuurgecontroleerde (16°C) alcoholische gisting op roestvrijstalen tanks ondergaan. Na ongeveer 14 dagen wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en laat men deze zonder malolactische gisting voor enkele maanden op de ‘lie’ rijpen. Vervolgens wordt de wijn geassembleerd, geklaard, licht gefilterd en gebotteld.