iLauri - TAVO Pinot Grigio

Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Grigio
Afsluiting Kurk
Regio Abruzzen
Inhoud 0,75
Wijnhuis Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

iLauri - TAVO Pinot Grigio is een wijn uit Italië, afkomstig uit de regio Veneto. De wijn is gemaakt van de druivensoort Pinot Grigio, die bekend staat om zijn frisse, fruitige smaak. Deze wijn heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van rijpe appel, perzik en een hint van bloemen. In de smaak is deze wijn zacht en fruitig met tonen van citrusvruchten en een licht ziltige afdronk. iLauri - TAVO Pinot Grigio is een perfecte keuze voor een zomerse dag of als aperitief. Hij is heerlijk om te drinken als hij licht koel geserveerd wordt. Hij combineert ook goed met visgerechten, gevogelte en lichte pasta's.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoenschil, oranjebloesem, peer, meloen en iets van mango. In het smaakpalet tonen van rijpe appel en subtiele tonen van tropisch fruit, die gepaard gaan met een afdronk met zacht frisse zuren.

vinificatie

De druiven voor Tavo zijn afkomstig van een gepachte wijngaard die op 300 meter hoogte gelegen is tussen de steden Verona en Venetië. Eind augustus worden de druiven met de hand geoogst. In de vinificatiekelder worden deze direct ontsteeld en licht gekneusd, en krijgen ze aansluitend een 24 uur durende koude inweking. Hierna volgt een voorzichtige pneumatische persing en laat men het sap met speciaal geselecteerde gisten een temperatuurgecontroleerde (16°C) alcoholische fermentatie ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na ongeveer 10 dagen wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en laat men deze zonder malolactische gisting 2 maanden rusten. Vervolgens wordt de wijn geassembleerd, geklaard, licht gefilterd en gebotteld.