ILauri - Salto Sangiovese Terre di Chieti

Talamonti / I lauri In de klassieke oudheid was de lauwerkrans het symbool voor de overwinning. De wijngaarden van ILauri liggen aan de voet van de Apennijnen en waren vroeger beplant met laurierbomen. Zo’n lauwerkrans is zeker weggelegd voor de wijnen van ILauri! Vanwege de hogere ligging van de wijngaarde . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Abruzzen
Smaak MBA
Inhoud 0,75
Wijnhuis Talamonti / I lauri
Land Italië

Details

ILauri Salto Sangiovese Terre di Chieti is een wijn uit de regio Abruzzo in Italië. Deze wijn wordt gemaakt van de Sangiovese druif, die bekend staat om zijn krachtige smaken van rode bessen en kruiden. De wijn wordt geproduceerd door wijnhuis ILauri, dat gevestigd is in de streek Terre di Chieti. De Salto Sangiovese Terre di Chieti wordt gerijpt op Franse eiken vaten, waardoor de wijn een aangename tannine-structuur en een aardse smaak krijgt. De wijn heeft ook tonen van zwarte peper en een hint van leer. De afdronk is droog en elegant. Deze wijn is ideaal om te serveren bij gegrilde vleesgerechten, zoals steak of lamskoteletjes, of bij rijke pasta's met een rode saus. De Salto Sangiovese Terre di Chieti is ook een goede keuze voor wijnproeverijen, omdat het een goed voorbeeld is van de kwaliteit van de Sangiovese druif uit Abruzzo.

smaakimpressie

Helder, doorzichtig paarsrood van kleur. In de neus aroma’s van rijpe zwarte bessen, bramenjam en iets van specerijen. In het smaakpalet tonen van sappig rijp klein roodzwart fruit met een lichte kruidigheid, die in de afdronk begeleid worden door zachte tannines en milde zuren.

vinificatie

Begin september worden de druiven geoogst. In de vinificatiekelder laat men na ontsteling en lichte kneuzing van de druiven 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting plaatsvinden op roestvrijstalen tanks. Dan volgt persing van de druiven en wordt de jonge wijn overgestoken op 3.400-litervaten van Frans eikenhout om de malolactische gisting te ondergaan. Hierna rijpt de wijn gedurende 3 maanden op de eikenhouten vaten. In het vroege voorjaar na de oogst wordt de wijn geassembleerd en na een lichte filtering gebotteld.