Schug - Estate Grown Chardonnay Carneros

Schug Winery Opgericht in 1980 geldt Schug Winery als de ultieme droom van de meest gevierde wijnmaker van Californië. Na een periode gewerkt te hebben als eerste wijnmaker bij Joseph Phelps richtte Walter zijn Schug Winery op. Met zijn ervaring in Europa en Californië kon hij zich richten op het tel . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Napa Valley
Smaak VEH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Schug Winery
Land Verenigde Staten

Details

De Schug Estate Grown Chardonnay Carneros is een wijn die wordt gemaakt in de Carneros regio van Californië, die bekend staat om zijn koele klimaat en ideale omstandigheden voor de productie van chardonnay druiven. Deze wijn wordt gemaakt van 100% chardonnay druiven die op eigen landgoed worden geteeld. De wijn heeft een rijke, volle smaak met tonen van appel, peer en citrus. Het heeft ook een subtiele houtrijping, waardoor de smaken nog meer tot hun recht komen. Het is een wijn die perfect past bij visgerechten, gevogelte en kaas. De Schug Estate Grown Chardonnay Carneros is een van de meest populaire wijnen van deze wijnmaker en wordt vaak bekroond met prijzen voor zijn kwaliteit en smaak. Het is een wijn die zowel bij beginnende als bij gevorderde wijnliefhebbers in de smaak valt.

smaakimpressie

Helder licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, witte perzik, peer, kweepeer, veldbloemen en vers gebakken brood. In het smaakpalet tonen van o.a. grapefruit, rijp geel steenfruit, subtiel iets van sinaasappelschil en een hint van vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met verfijnde zuren.

vinificatie

De druiven worden begin september handmatig geoogst, waarna men deze in de vinificatiekelder uiterst voorzichtig perst en het sap 12 uur lang laat rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens ondergaat het schone sap op Franse eikenhouten barriques (50% nieuw) temperatuur gecontroleerd de alcoholische gisting. Aansluitend volgt de malolactische gisting en rijping op dezelfde barriques. Na ongeveer 12 maanden wordt de wijn geassembleerd, zeer licht gefilterd en gebotteld.