Siro Pacenti - Pelagrilli Brunello di Montalcino

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaak VEH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Siro Pacenti
Land Italië

Details

Deze Pelagrilli vernoemd naar de wijngaard is gemaakt van een tikkeltje rijpere druiven en van druiven van wat jongere wijnstokken (tussen de 5 en 15 jaar oud) en dat levert een volwaardige Brunello op, die jong al heel toegankelijk is. Mooi donkerrood van kleur, intens bessen- en kersenfruit, aardse tonen in de neus. Stevige, volle, maar verrassend soepele aanzet met het al genoemde bessen- en kersenfruit, fijne zuren, goed gestructureerd, redelijk soepel en smeuïg door de rijpe tannines. Een ideaal glas vooral als je de 'gewone' Siro Pacenti Brunello ietwat te streng vind of dat je het geduld niet hebt die te laten ouderen.

smaakimpressie

Intens robijnrode kleur. Rond, fruitig, delicaat en verfijnd, met goed geïntegreerde houttonen. Frisse en elegante aanzet, prachtig rijp fruit op de tong en veel sap. Zeer smaakvol en aangenaam tot de laatste slok.

vinificatie

Eigenaar Giancarlo Pacenti produceert graag rijke, volle, krachtige maar toch elegante wijnen. De stijl is meer Frans georiënteerd dan traditioneel voor deze streek. Hij is niet op zoek naar harde tannines en hyperextractie, maar naar de essentie van terroir en druif. De wijnen van Giancarlo Pacenti zijn sneller toegankelijk dan de traditionele Brunello; ze bieden meer elegantie, drinkplezier en oorspronkelijkheid. Voor deze Brunello wordt een selectie van druiven gebruikt, afkomstig van diverse wijngaarden in Pelagrilli, ten noorden van Montalcino. Deze jongere wijngaarden geven een elegante en aromatische wijn, die sneller op dronk is en gemakkelijker toegankelijk dan de wat forsere Brunello van het domein. De prijs-kwaliteit-plezierverhouding is hier bijzonder gunstig! Alleen perfect gezonde, aromatisch en fenolisch rijpe druiven worden gebruikt. De selectie is bijzonder streng, eerst in de wijngaard, dan bij de kelders. De vinificatie vindt plaats in thermisch gereguleerde rvs-tanks om de zuiverheid van de aroma’s te behouden. Na de alcoholische en malolactische gisting wordt de jonge wijn in Franse eikenhouten barriques (225 liter) opgevoed gedurende 24 maanden. Na deze gedegen opvoeding rusten de wijnen nog 18 tot 20 maanden op fles in de kelders van het domein.