By Farr - Farrside Pinot Noir

By Farr

Gary Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera i . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Victoria
Smaak MBA
Inhoud 0,75
Wijnhuis By Farr
Land Australië

Details

De By Farr - Farrside Pinot Noir is een prachtige wijn uit de streek Victoria in Australië. De wijn wordt gemaakt door de beroemde wijnmaker Gary Farr en zijn zoon Nick Farr. Deze Pinot Noir wordt gemaakt van druiven uit de Tout Pres Vineyard, een van de meest beroemde wijngaarden in de regio. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur en heeft een complex aroma van kersen, aardbeien, specerijen en een hint van eikenhout. In de smaak is de wijn elegant en vol, met tonen van rood fruit en een aangename tannine. De afdronk is lang en aangenaam. Deze wijn is perfect om te serveren bij gerechten met rood vlees, wild of kaas. Het is ook een perfecte wijn om te genieten bij een gezellige avond met vrienden. De By Farr - Farrside Pinot Noir is een prachtige wijn met veel finesse en elegantie.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, granaatappel, mandarijn, tijm, ceder en vuursteen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, kreupelhout en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange afdronk met rijpe tannines en subtiele zuren.

vinificatie

De druiven van Farrside Pinot Noir zijn afkomstig van een wijngaard die in 2001 beplant is en die op het Noordoosten gericht is om teveel zon en hitte te vermijden en zo een optimale frisheid te kunnen behouden. De druiventrossen worden zeer selectief bij de juiste rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 50% van de trossen ontsteeld. De druiven en overige trossen krijgen daarna vier dagen lang een koude inweking, waarna men in grote open kuipen met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie laat plaatsvinden. Twee weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques (50% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.