By Farr - GC Chardonnay Côte Vineyard

By Farr

Gary Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera i . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Victoria
Smaak MBA
Inhoud 0,75
Wijnhuis By Farr
Land Australië

Details

By Farr - GC Chardonnay Côte Vineyard is een wijn uit Australië, gemaakt van 100% Chardonnay druiven afkomstig van de Côte Vineyard in de regio Geelong. De wijn wordt geproduceerd door de familie By Farr, die al meer dan 20 jaar betrokken is bij de wijnindustrie. Deze wijn wordt gekenmerkt door zijn complexe smaakprofiel met tonen van perzik, abrikoos, citrus en hazelnoot. De wijn heeft ook een rijke textuur en een goede balans tussen zoetheid en zuurgraad. Het is een wijn die perfect is om te combineren met vis, gevogelte of kaas. De Côte Vineyard is een bijzonder terroir, gelegen op een heuvelachtig gebied met kalk- en kiezelbodems. Dit geeft de druiven een unieke smaak en structuur. De druiven worden handmatig geoogst en de wijn rijpt 12 maanden op Franse eikenhouten vaten. By Farr - GC Chardonnay Côte Vineyard is een zeer gerespecteerde wijn in de Australische wijnindustrie en wordt vaak genoemd als een van de beste Chardonnays uit het land. Het is een wijn voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een kwalitatief hoogwaardige en complexe wijn met een uniek karakter.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, papaya, ananas, guave, geroosterde hazelnoten, butterscotch en een rokerige toets. In het smaakpalet tonen van limoenschil, nectarines, tropisch fruit en vanille room, die gepaard gaan met een zeer lange en mineralige afdronk met delicaat frisse zuren.

vinificatie

De druiven van GC Chardonnay (GC staat voor Gary Charles die de drijvende kracht was bij By Farr om met hoge plantdichtheid in de wijngaarden te gaan werken) zijn afkomstig van verschillende wijngaarden die alle op het Noorden en Noordoosten gericht zijn om de hitte te vermijden en zo een maximale frisheid te behouden. De druiventrossen worden zeer selectief bij optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en laat men het sap sterk gekoeld rusten om zo de grovere bestanddelen te laten bezinken. Vervolgens wordt het schone sap overgestoken op Franse eikenhouten barriques (35% nieuw) om in ruim een maand tijd met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend wordt de jonge wijn overgestoken op schone barriques voor de malolactische gisting en een rijpingsperiode op de lies. 11 maanden na de oogst worden de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld.