By Farr - RP Pinot Noir Côte Vineyard

By Farr

Gary Farr

Gary Farr maakt al sinds 1978 wijn in Moorabool Valley bij Bannockburn, ongeveer een uur rijden van Melbourne. Voordat hij aan de slag ging in Australië heeft hij de wereld rondgereisd en het vak geleerd bij Domaine Dujac in Bourgondië, Cristom in Oregon en Calera i . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Victoria
Smaak MBA
Inhoud 0,75
Wijnhuis By Farr
Land Australië

Details

De By Farr - RP Pinot Noir Côte Vineyard is een prachtige wijn uit de streek Victoria in Australië. Deze wijn is geproduceerd door de familie By Farr, die al sinds 1985 wijngaarden bezit in de regio. De RP Pinot Noir Côte Vineyard wordt gemaakt van 100% Pinot Noir druiven, die afkomstig zijn van een specifieke wijngaard genaamd "Côte Vineyard". De druiven worden handmatig geplukt en zorgvuldig geselecteerd voor de productie van deze wijn. De wijn heeft een prachtige, diep rode kleur en een aroma van rijpe bessen, kruiden en een hint van vanille. In de smaak is de wijn zacht en rond, met tonen van rode bessen, kersen en een subtiele hint van eikenhout. De afdronk is lang en elegant. De By Farr - RP Pinot Noir Côte Vineyard is een prachtige wijn om te genieten bij een speciale gelegenheid of om te combineren met een gerecht van wild of gegrilde vis. Hij is ook perfect om op te leggen en te laten rijpen.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, pruimen, bosaardbeien, lelies, specerijen en vuursteen. In het smaakpalet tonen van rijp klein roodzwart fruit, kreupelhout en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange afdronk met rijpe tannines en subtiele zuren.

vinificatie

De druiven van RP Pinot Noir By Farr (RP staat voor Robyn Pamela de echtgenote en steun en toeverlaat van Gary Farr) zijn afkomstig van de wijngaard Cote die in 2001 beplant is. Deze is op het Noordoosten gericht om teveel zon en hitte te vermijden en waardoor de druiven een optimale frisheid kunnen behouden. De druiventrossen worden zeer selectief bij de juiste rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 50% van de trossen ontsteeld. De druiven en overige trossen krijgen daarna vier dagen lang een koude inweking, waarna men in grote open kuipen met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie laat plaatsvinden. Twee weken later volgt de persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse eikenhouten barriques (50% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en ongefilterd gebotteld.