Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Castello dei Rampolla - Chianti Classico
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Cabernet Sauvignon, Sangiovese |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Toscane |
Smaak | MBAH |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Rampolla |
Land | Italië |
Details
Heldere robijnrode kleur. In de neus, rijke aroma's van kersen en bessen met wat aardse ondertonen, cederhout en een hint van teer. (Half)vol van structuur, zeer goed in evenwicht, goed geïntegreerde, rijpe tannines, frisse zuurgraad.
smaakimpressie
Heldere robijnrode kleur. In de neus, rijke aroma’s van kersen en bessen met wat aardse ondertonen, cederhout en een hint van teer. (Half)vol van structuur, zeer goed in evenwicht, goed geïntegreerde, rijpe tannines, frisse zuurgraad.
vinificatie
De gisting vond tot nu toe plaats in metalen tanks met geëmailleerde binnenkant. Deze zullen binnenkort worden vervangen door cementen tanks, om de zuiverheid van de wijn nog beter te benadrukken. De inweking en alcoholische gisting duren 13 dagen bij 28-30°C. Na een complete malolactische gisting worden de jonge wijnen deels op grote eikenhouten vaten (25-30 hl) en deels op barriques (225 l) overgeheveld. Daarin worden ze 12 maanden opgevoed. Na het assembleren en bottelen rust de wijn nog 4 maanden op fles.