Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Castello dei Rampolla - Sammarco
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Toscane |
Smaak | VEH |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Rampolla |
Land | Italië |
Details
Fijne, elegante robijnrode kleur met paarse accenten. Volop pruimen, kersen en bessen in de neus, aangevuld met accenten van cederhout (sigarenkistjes), vanille, drop, rook, grafiet en mineraliteit. Stevige structuur, rijke en complexe smaak, zuiver en perfect in evenwicht, fluweelzachte tannines. Lange en aristocratische afdronk, fris en fruitig tot de laatste slok.
smaakimpressie
fijne, elegante robijnrode kleur met paarse accenten. Volop pruimen, kersen en bessen in de neus, aangevuld met accenten van cederhout (sigarenkistjes), vanille, drop, rook, grafiet en mineraliteit. Stevige structuur, rijke en complexe smaak, zuiver en perfect in evenwicht, fluweelzachte tannines. Lange en aristocratische afdronk, fris en fruitig tot de laatste slok.
vinificatie
De gisting vindt plaats in RVS tanks om de zuiverheid van de wijn nog beter te benadrukken. De inweking en alcoholische gisting duren 15 dagen bij 26-28°C. Na een complete malolactische gisting worden de jonge wijnen deels op grote eikenhouten vaten (25-30 hl, voor de sangiovese) en deels op barriques (225 l, voor de cabernet sauvignon; 30% nieuw) overgeheveld. Daarin worden ze 18-24 maanden opgevoed. Na het assembleren in RVS tanks wordt de wijn licht geklaard met eiwit en daarna gebotteld.