Château de Beaucastel - Coudoulet de Beaucastel Rouge

Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cinsault, Grenache, Mourvèdre, Syrah
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaak VEH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Château de Beaucastel - Coudoulet de Beaucastel Rouge is een wijn uit de regio Rhône in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt van een blend van verschillende druivensoorten, waaronder Grenache, Mourvèdre, Syrah en Cinsault. De wijn wordt geproduceerd op de Château de Beaucastel wijngaard, die in de 15e eeuw werd opgericht en sindsdien in handen is van de Famille Perrin. De wijngaard is gelegen in de AOC Côtes du Rhône-Villages en wordt bekend om zijn unieke terroir. De Coudoulet de Beaucastel Rouge wordt vaak beschreven als een wijn met een rijke smaak, met tonen van zwarte bessen, kruiden en specerijen. Het heeft een goede balans tussen zuur, tannine en alcohol en heeft een lange afdronk. De wijn is geschikt om te drinken bij gegrild vlees, wild en kaas. De wijn wordt beschouwd als een goede waarde voor zijn prijs en wordt aanbevolen als een goede introductie tot de wijnen van de Rhône regio. Wij bevelen aan om de wijn minimaal een paar jaar te laten rijpen voordat je hem opent, om de smaken optimaal te laten ontwikkelen.

smaakimpressie

Diep robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte bessen, rijpe bosaardbeien, zoethout en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van confiture van klein zwart fruit, lavendel en tijm, die worden gevolgd door een goede afdronk met zachte, rijpe tannines.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, ontsteeld en afzonderlijk gevinifieerd. Allereerst worden de druiven zeer kort en snel verhit tot 80°C en meteen weer afgekoeld tot 20°C met aansluitend twee weken lang een temperatuur gecontroleerde, alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote cementen cuves. Hierna persing van de druiven en oversteken van de jonge wijn op grote houten foeders om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 6 maanden volgt de assemblage van de wijn en wordt deze na klaring met eiwit en een zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.