Churchill's - Dry White Port

Churchills

Eigentijdse port

In 1981 besluit de 29-jarige John Graham dat er iets moet veranderen in de traditionele wereld van de port. De stijl waarin in die tijd portwijnen worden gemaakt, is klassiek; versterkte wijnen met een relatief zoet karakter wat vaak de frisse fruitigheid overs . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Geen fiche beschikbaar
Druivenras(sen) Codega, Malvasia Fino, Rabigato, Viosinho
Regio Douro
Inhoud 0,75
Wijnhuis Churchills
Land Portugal

Details

Een "droge" witte port. Relatief gezien dan. Deze port heeft natuurlijk de nodige restsuikers maar kenmerkt zich door de frisse, fruitige stijl die in de Portugese Douro niet vaak gezien wordt. Subtiel, verfijnd en zeer veelzijdig inzetbaar op het gebied van wijn en spijs.

smaakimpressie

Fris en complex met gerijpte geuren van gedroogde abrikozen en perzik, subtiel gebrande nootjes en een vleugje nootmuskaat en sinaasappelschil. De smaak spiegelt de neus met een extra opkikker van witte peper en citrusfruit voor een finesserijke finale. Een subliem apéritief met geroosterde amandelen, olijven en gerookte zalm. Maar het allerlekkerst is hij samen met de Portugese ‘Pataniscas’ viskoekjes.