Brusset - Cairanne Les Travers Blanc

Domaine de Brusset Domaine Brusset staat voor krachtige, maar stijlvolle pure rode wijnen. Laurent Brusset bezit zo’n 70 hectare wijngaarden, met percelen in onder andere Gigondas, Cairanne en Ventoux. Zijn historische terraswijngaarden aan de voet van de Dentelles de Montmirail zijn indrukwekkend en lever . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Clairette, Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaak MBAH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine de Brusset
Land Frankrijk

Details

Wijnhuis Brusset is een familiebedrijf dat al sinds 1872 wijnen produceert in de Rhône-vallei in Frankrijk. Het bedrijf is gevestigd in de stad Cairanne en is bekend om zijn hoogwaardige wijnen die worden gemaakt van lokale druivensoorten. Een van de populaire wijnen van Brusset is de Cairanne Les Travers Blanc. Deze wijn is gemaakt van de witte druivensoorten Grenache Blanc, Clairette en Roussanne. De wijn wordt gerijpt op eiken vaten voor een vollere smaak en structuur. De Cairanne Les Travers Blanc heeft een heldere, gouden kleur en heeft aroma's van tropisch fruit, citrus en kruiden. De smaak is fris, fruitig en vol met tonen van perzik, appel en abrikoos. De wijn heeft een goede balans tussen zuren en tannines en een lange afdronk. De Cairanne Les Travers Blanc is een perfecte wijn om te combineren met visgerechten, salades en geitenkaas. Het is ook een geweldige wijn om op zichzelf te drinken als aperitief of tijdens een licht diner.

smaakimpressie

Zeer heldere en fonkelende kleur, geel met een groen zweempje. In de neus zijn de florale (meidoorn) aroma’s dominant, aangevuld met nuances van exotische vruchten, abrikoos en een hint van vanille. Fris, fruitig en rond in de aanzet, droog en soepel op de tong, vlezig en vettig in de finale.

vinificatie

De druiven worden 100% met de hand geplukt en al in de wijngaard streng geselecteerd. Bij aankomst in de wijnkelders worden ze onmiddellijk pneumatisch geperst, waarna de most gekoeld wordt en even de tijd krijgt om natuurlijk te bezinken. De gisting vindt voor 80% plaats in RVS tanks bij 18°C en voor 20% in nieuwe eikenhouten vaten, met regelmatige bâtonnage. Om de nodige frisheid in de wijn te behouden is een malolactische gisting doorgaans niet gewenst.