Villa Wolf - Riesling Dry

Villa Wolf - Ernst Loosen Dit in 1756 in de Pfalz opgerichte domein behoorde twee eeuwen lang tot de toonaangevende wijnbedrijven van de streek. Na een periode van terugval was het wijnwervelwind Ernst Loosen die in 1996 de wijngaarden en wijnproductie overnam. Ernst zorgde voor een frisse wind en plaatste de naam . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Rheinland-Pfalz
Inhoud 0,75
Wijnhuis Villa Wolf - Ernst Loosen
Land Duitsland

Details

Aangenaam droge en rijpe riesling Van Villa Wolf. Bleekgeel van kleur met een geurige neus waarin perzikfruit en citrustonen je tegemoet tintelen. Heerlijke aanzet, fris en droog en rijp, alles tegelijk, maar wel in mooi evenwicht. Soepele, sappige en toegankelijk riesling met minerale, lichtrokerige ondertoon. Deze riesling is niet zo droog als bijvoorbeeld in de Moezel, dat komt door het warmere(micro) klimaat in de Pfalz-regio. De druiven worden hier eerder rijp en ook rijper, dat geeft meer body, meer dikte en structuur aan de wijn. Heerlijk glas en let en zeer scherp geprijsd.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van witte perzik en iets van passievrucht. In het smaakpalet tonen van citroen, groene appel en geel steenfruit, die gepaard gaan met een licht mineralige afdronk met frisse zuren, die enigszins gemaskeerd worden door een fractie aan restzoet.

vinificatie

De Riesling Fruity van Villa Wolf wordt gemaakt van druiven van eigen wijngaarden en van druiven die worden geleverd door onder contract staande wijnboeren. Eind september worden de druiven geoogst, in de vinificatieruimte direct ontsteeld en met de grootste zorgvuldigheid zacht geperst. Hierna wordt het sap overgestoken op grote roestvrijstalen tanks om ruim 2 weken lang temperatuurgecontroleerd (18°C) de alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend krijgt de jonge wijn nog een rijpingsperiode op de fijne ‘lie’ zonder dat men de malolactische gisting laat plaatsvinden, om zo een optimale frisheid van de wijn te behouden. Na enkele maanden volgt de assemblage en wordt de wijn na een lichte filtering gebotteld.