Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Blanc

Famille Perrin

Famille Perrin, één van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Rhône

Famille Perrin is een van de meest ambitieuze wijnmakersfamilies in de Franse zuidelijke Rhône. In ruim honderd jaar tijd bouwde generatie na generatie aan een buitengewoon indrukwekkend wijnbedrijf . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc, Picardan, Roussanne
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaak MBAH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Famille Perrin
Land Frankrijk

Details

Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Blanc is een witte wijn uit de regio Châteauneuf-du-Pape in de Rhônevallei in Frankrijk. De wijn wordt gemaakt door het prestigieuze Château de Beaucastel, een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in de regio. De wijn wordt gemaakt van een mengsel van verschillende druivensoorten, waaronder Roussanne, Marsanne, Picpoul Blanc en Clairette. De druiven worden manueel geplukt en ondergaan een selectieve oogst om de beste kwaliteit te garanderen. Na de oogst worden de druiven gefermenteerd en gerijpt in eikenhouten vaten. De Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Blanc is een complexe wijn met veel aroma's en smaken. De wijn heeft een heldere, gouden kleur en een aroma van bloemen, citrusvruchten, honing en noten. In de smaak zijn er tonen van perzik, abrikoos, appel en een vleugje vanille. De wijn heeft een aangename zuurgraad en een goede balans tussen fruitige en houtachtige smaken. De Château de Beaucastel - Châteauneuf-du-Pape Blanc is een uitstekende keuze voor een speciaal diner of een bijzondere gelegenheid. Het wordt het best geserveerd bij een temperatuur van 12-14 graden Celsius en past goed bij gerechten met vis, schelp- en schaaldieren of witte vleesgerechten.

smaakimpressie

Helder, goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, verveine, wilde bloemen honing en amandelen. In het smaakpalet tonen van limoen, mandarijn, gekonfijt wit fruit en brioche, die worden gevolgd door een lange afdronk met nerveuze zuren.

vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en pneumatisch geperst, waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna volgt een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten en aansluitend de malolactische gisting en rijping op de ‘lie’, voor 30% in eikenhouten barriques en voor 70% in roestvrijstalen tanks. Na 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, eventueel licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische en/of biologisch-dynamische regels en voorschriften.