Les Bertrand - Fleurie Coup d'Folie

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Gamay
Regio Beaujolais
Inhoud 0,75
Wijnhuis Les Bertrand
Land Frankrijk

Details

Les Bertrand - Fleurie Coup d'Folie is een wijn afkomstig uit de streek Fleurie in de wijnstreek Beaujolais in Frankrijk. De wijn is gemaakt van de Gamay druif, die specifiek in deze streek wordt geteeld. De wijn heeft een heldere, robijnrode kleur en een aroma van rijpe bessen, zoals aardbei en bramen, met tonen van kruiden en specerijen. In de smaak is de wijn zacht en fruitig, met een goede balans tussen zuurgraad en tannines. De afdronk is fris en aangenaam. Deze wijn is ideaal om te serveren bij gerechten met rood vlees, zoals wild of rundvlees, of bij kaas. Het is ook heerlijk om op een zomerse dag te drinken als aperitief. Les Bertrand - Fleurie Coup d'Folie is een wijn met een goede prijs-kwaliteitverhouding en is een geweldige keuze voor wijnliefhebbers die op zoek zijn naar een toegankelijke, fruitige wijn met een goede balans.

smaakimpressie

Helder diep robijnrood van kleur. In de neus zuivere aroma’s van bessen, frambozen en irissen. In het smaakpalet rijp kein roodzwart fruit en een subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met soepele tannines en frisse zuren in de afdronk.

vinificatie

Na een strenge en selectieve handmatige oogst, worden de druiventrossen ontsteelt. Vervolgens ondergaan de druiven ongekneusd en temperatuur gecontroleerd (10-12°C) zonder toevoeging van zwavel de alcoholische fermentatie (macérationcarbonique) op betonnen cuves. Na 20 tot 25 dagen volgt de persing en wordt de jonge wijn middels zwaartekracht voor 2/3 overgestoken op eikenhouten vaten van 500 liter en voor 1/3 op betonnen cuves, om hierin de malolactische gisting te laten voltrekken. Na een rijping van 8 maanden wordt de wijn geassembleerd, zonder filtering, zonder toevoeging van zwavel en door middel van zwaartekracht gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biodynamische regels en voorschriften.