Felton Road - Cornish Point Pinot Noir

Felton Road Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Eleg . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Central Otago
Smaak VEH
Inhoud 0,75
Wijnhuis Felton Road
Land Nieuw-Zeeland

Details

Felton Road is een wijnmakerij gelegen in de Central Otago regio van Nieuw-Zeeland, bekend om hun hoogwaardige Pinot Noir wijnen. De Cornish Point Pinot Noir is een van hun vlaggenschipte producten. Deze wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van een specifieke wijngaard genaamd "Cornish Point", gelegen in de Bannockburn sub-regio van Central Otago. De wijn wordt gemaakt met 100% Pinot Noir druiven, die handmatig worden geoogst en rigoureus worden geselecteerd. De druiven worden vervolgens voorzichtig verwerkt en gerijpt op Franse eikenhouten vaten gedurende ongeveer 14 maanden. Dit geeft de wijn een complexe smaakprofiel met tonen van bessen, kruiden en specerijen, met delicate tannines en een zachte afdronk. De Felton Road Cornish Point Pinot Noir wordt beschouwd als een van de beste Pinot Noir wijnen uit Nieuw-Zeeland en heeft in de loop der jaren veel prijzen gewonnen. Het is een wijn die zich perfect leent voor speciale gelegenheden en is het best te drinken na een paar jaar rijping in de fles.

smaakimpressie

Heldere robijnrode kleur. In de neus stuivende aroma’s van zwarte kersen, aardbeien, lavendel, teer en herfstig bos. In het smaakpalet tonen van rijpe rode en zwarte bessen, pure chocolade, gedroogde provencaalse kruiden, iets van nootmuskaat en vanille, die gepaard gaan met een lange afdronk met duidelijke tannines en de levendige zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden uiterst selektief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 75% van de druiven ontsteeld en gekneusd en tezamen met de overige trossen ondergaan deze eerst een koude inweking van vijf dagen om meer kleur en aroma extractie te krijgen. Daarna volgt een vier weken durende spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Hierna persing van de druivenmost en oversteken van de jonge wijn op Franse eikenhouten barriques (30% nieuw) om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 13 maanden wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.