Masseria Li Veli - Susumaniello

Masseria Li Veli De masseria ofwel herenboerderijen vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (ca. 911- 1134). Historisch gezien was een masseria een plaats die mensen verenigde en hun bezittingen verdedigde. Later werden masseria de buitenhuizen van hooggeplaatsten. Masseria Li Veli . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Susumaniello
Afsluiting Kurk
Regio Salento
Smaak MBA
Inhoud 0,75
Wijnhuis Masseria Li Veli
Land Italië

Details

Masseria Li Veli - Susumaniello is een wijn uit Puglia, Italië. Het is gemaakt van de Susumaniello druif, een oude druivensoort die voorheen alleen in de regio Puglia voorkwam. De druif is in de afgelopen jaren sterk opgekomen en wordt nu in steeds meer gebieden in Italië aangeplant. De Masseria Li Veli - Susumaniello wijn is een donkere, robijnrode kleur met aroma's van rijpe donkere bessen, zoals bramen en zwarte kersen. De smaak is vol en rijk met tonen van bessen en chocolade. De tannines zijn zacht en de afdronk is lang. Deze wijn is perfect om te combineren met gegrilde vleesgerechten, pasta's met rijke sauzen en harde kazen. Het wordt aanbevolen om de wijn een uur voor het serveren te decanteren om de aroma's en smaken volledig te laten ontwikkelen. Masseria Li Veli is een wijnmakerij in Puglia die al sinds de jaren '90 wijnen produceert van oude druivenrassen die bijna verdwenen waren. Ze zijn gespecialiseerd in het produceren van wijnen van de Susumaniello druif en hebben een grote reputatie opgebouwd voor hun hoogwaardige wijnen.

smaakimpressie

Volle robijnrode kleur met een lichtpaarse gloed. De geur trakteert op verfijnd rood fruit als framboos, zure kersen en zwarte bessen, afgewisseld door dropjes, rabarber en leer. In de uitbundige en elegante smaak komt alles weer in optima forma voorbij, ondersteund door ronde tannines en aangename zuren, wat ons een lange, levendige afdronk bezorgt.

vinificatie

De druiven worden begin oktober met de hand geoogst en in kleine kratjes vervoerd, zodat ze intact blijven. In het wijnbedrijf volgt een tweede handmatige selectie alvorens de druiven worden ontsteeld en gekneusd. De vergisting, die op 27 tot 31°C plaatsvindt, wordt met de grootst mogelijke zorg begeleid en omvat ook ‘délestage’ (het sap gaat uit de tank, waardoor de druivenkoek op de bodem uiteenvalt, en wordt vervolgens weer over de koek heen geschonken) en ‘remontage’ (de wijn wordt van onder uit de tank omhooggepompt over de schillenkoek heen). Zo wordt het maximale aan fijne kleur- en smaakstoffen uit de schillen gehaald. Voor de malolactische gisting en aansluitende rijping van 9 maanden worden eiken vaten van 500 en 225 liter gebruikt.