Wij gebruiken cookies om uw ervaring beter te maken. Om te voldoen aan de cookie wetgeving, vragen we uw toestemming om de cookies te plaatsen. Meer informatie.
Specificaties
| Druivenras(sen) | Nerello Mascalese |
|---|---|
| Afsluiting | Kurk |
| Regio | Sicilie |
| Smaak | Vol en houtgelagerd |
| Inhoud | 0,75 |
| Wijnhuis | Pietradolce |
| Land | Italië |
Details
Barbagalli, Etna Rosso.
De topcuvée van Pietradolce. Deze wijn wordt gemaakt van nerello mascalese van een kleine wijngaard op 900 meter hoogte. De stokken die hier zijn aangeplant hebben een gemiddelde leeftijd van tussen de 100-120 jaar oud! De wijn rijpt 20 maanden in eikenhouten vaten, gevolgd door rijping in de fles. Het resultaat is een alles omvattende wijn; gestoofd fruit, bloedsinasappelschil, kruiden en specerijen, balsamicotonen. Enorm lange afdronk met gelaagde tannine. Deze wijn kan goed rijpen, maar is nu ook al een feestje.
