Dönnhoff - Riesling Feinherb

Weingut Dönnhoff Helmut Dönnhoff is een Duitse wijnlegende uit Oberhausen in het wijngebied Nahe. De familie Dönnhoff maakt hier al wijn sinds 1750 en is als enige al driemaal uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Duitsland. Helmut Dönnhoff is sinds 1971 verantwoordelijk voor deze topwijnen. Hij wor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Nahe
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Dönnhoff
Land Duitsland

Details

Dönnhoff is een wijnhuis uit de Duitse streek Nahe, bekend om hun hoogwaardige Riesling wijnen. De Riesling Feinherb is een van hun meest populaire wijnen, met een unieke smaak en een mooie balans tussen zoetheid en zuurgraad. Deze wijn wordt gemaakt van 100% Riesling druiven, die op steile hellingen in de Nahe streek worden geteeld. De druiven worden zorgvuldig handmatig geoogst en geselecteerd, waardoor alleen de beste druiven worden gebruikt voor deze wijn. De Riesling Feinherb heeft een heldere, strogele kleur en een aroma van appel, citrus en bloemen. De smaak is fris en fruitig, met tonen van appel, peer en citrus. De afdronk is droog en elegant, met een subtiele zoetheid die de zuurgraad in balans houdt. Deze wijn is perfect om te combineren met visgerechten, gegrilde groenten en zachte kazen. Het is ook een geweldige aperitief wijn of een goede keuze voor een feestmaal. In het algemeen is de Dönnhoff Riesling Feinherb een uitstekende keuze voor wijn liefhebbers die op zoek zijn naar een frisse, fruitige Riesling met een subtiele zoetheid. Het is een delicieuze en veelzijdige wijn, die perfect is voor elke gelegenheid.

smaakimpressie

Helder, heel licht goudgeel van kleur. In de neus aroma’s van limoen, verse druiven, perzik en passievrucht. In het smaakpalet tonen van citroen, geel steenfruit, wederom verse druiven, tropisch fruit en een vleug van honing, die gepaard gaan met een sappige afdronk met verfrissende zuren.

vinificatie

Begin oktober worden de biologisch verbouwde druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder worden de druiven gekneusd en krijgen ze een 24 uur lange koude inweking. Dan volgt persing en laat men het sap temperatuurgecontroleerd een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan in een roestvrijstalen tank, waarin de wijn aansluitend zonder overgestoken te worden eveneens op zijn fijne ‘lie’ rijpt. De wijn wordt na ongeveer 12 maanden geassembleerd en ongeklaard en ongefilterd gebotteld.