Dönnhoff - Roxheimer Höllenpfad Trocken

Weingut Dönnhoff Helmut Dönnhoff is een Duitse wijnlegende uit Oberhausen in het wijngebied Nahe. De familie Dönnhoff maakt hier al wijn sinds 1750 en is als enige al driemaal uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Duitsland. Helmut Dönnhoff is sinds 1971 verantwoordelijk voor deze topwijnen. Hij wor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Kurk
Regio Nahe
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Dönnhoff
Land Duitsland

Details

Dönnhoff - Roxheimer Höllenpfad Trocken is een droge wijn afkomstig uit de Duitse regio Rheinhessen. Deze wijn wordt gemaakt van de druivensoort Riesling en wordt geplant in de Roxheimer Höllenpfad wijngaard, die bekend staat om zijn steile hellingen en kalkrijke bodems. De Dönnhoff wijnmakerij is een van de meest toonaangevende wijnhuizen in Rheinhessen en staat bekend om hun hoogwaardige Rieslingwijnen. De Roxheimer Höllenpfad Trocken is een van hun meest prijswinnende wijnen en wordt beschouwd als een van de beste Rieslingwijnen uit de regio. Deze wijn heeft een heldere, gele kleur en een aroma van citrus, appel en mineralen. In de smaak is deze wijn fris, zuur en minerale tonen. Het is een droge wijn met een goede zuurgraad en een lange afdronk. De Dönnhoff - Roxheimer Höllenpfad Trocken is een wijn die het beste gedronken wordt bij gerechten met vis of gevogelte. Het is ook een geweldige aperitiefwijn. Deze wijn is het beste te serveren bij een temperatuur van 8-10 graden Celsius.

smaakimpressie

Helder licht geel groen van kleur. In de neus aroma’s van limoen, iets van tropisch fruit en een onderkoelde mineraliteit. In het smaakpalet gele steenvruchten en een hint van honing. De afdronk is lang met verfijnde zuren.

vinificatie

In oktober worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er na persing van de druiven indien mogelijk een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op roestvrijstalen tanks waarna de wijnen al naar gelang het jaar op hun fijne lie op grote eikenhouten foeders of rvs-tanks rijpen.