Dönnhoff - Weissburgunder Trocken

Weingut Dönnhoff Helmut Dönnhoff is een Duitse wijnlegende uit Oberhausen in het wijngebied Nahe. De familie Dönnhoff maakt hier al wijn sinds 1750 en is als enige al driemaal uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Duitsland. Helmut Dönnhoff is sinds 1971 verantwoordelijk voor deze topwijnen. Hij wor . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Weissburgunder
Afsluiting Schroefdop
Regio Nahe
Smaak GV
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Dönnhoff
Land Duitsland

Details

Dönnhoff is een wijnhuis uit de Duitse regio Nahe, bekend om hun hoogwaardige wijnen van de druif Riesling. De Weissburgunder Trocken is een droge wijn gemaakt van de druif Pinot Blanc, ook wel bekend als Weissburgunder in Duitsland. De wijn wordt gemaakt van druiven die afkomstig zijn van oude wijnstokken in de wijngaarden van Dönnhoff. De druiven worden zorgvuldig geoogst en geperst om de beste smaak en kwaliteit te behouden. De wijn wordt vervolgens vergist en gerijpt op roestvrijstalen tanks om de frisse en fruitige smaken te behouden. De Dönnhoff Weissburgunder Trocken is een heldere, strogele wijn met aroma's van appel, peer en citrus. De smaak is fris en fruitig met een goede balans tussen zuurgraad en zoetheid. De afdronk is elegant en verfrissend. Deze wijn is een perfecte match voor gerechten met vis, kip of gevogelte en is ook heerlijk als aperitief of bij een lichte maaltijd.

smaakimpressie

Helder, lichtgeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van citrusfruit, perzik, appel, papaja en subtiel wat amandel. In het smaakpalet tonen van grapefruit en rijp geel steenfruit, die gepaard gaan met een kruidige afdronk met precieze zuren.

vinificatie

Eind september worden de druiven met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt na persing van de druiven een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats op roestvrijstalen tanks, waarna de wijnen worden overgestoken op grote vaten van Duits eikenhout om de malolactische gisting te ondergaan en aansluitend 4 maanden op hun fijne ‘lie’ te rijpen.